Alt du skal vide om lakrids

Alt du skal vide om lakrids

5 facts om lakrids

Lakrids er en type slik, der har eksisteret i århundreder. Den er lavet af ekstrakten af lakridsrod, som har en sød og salt smag.

1) Lakrids blev først lavet af grækerne i 400 f.Kr

2) Lakrids blev oprindeligt brugt som medicin til behandling af ondt i halsen og hoste

3) Ordet lakrids kommer fra det græske ord “lakros”, som betyder “sød”

4) I det antikke Grækenland tyggede folk på lakridsstænger for at friske vejret, før de snakkede med andre

5) Lakrids kan give helbredsproblemer, hvis du spiser for meget af det

Derfor elsker danskerne lakrids

Danskerne har en sød tand. De elsker lakrids, og de elsker den sorte sort mest.

Det er ikke kun fordi det smager godt, men også på grund af de sundhedsmæssige fordele. Lakrids er blevet brugt i århundreder som medicin mod ondt i halsen, hoste og forkølelse. Det siges at være så effektivt, at man endda kunne kurere tuberkulose med lakridspasta.

Lakrids indeholder store mængder glycyrrhizin, som er et anti-inflammatorisk og beroligende middel. Det betyder, at det kan hjælpe med tilstande som astma og allergi ved at reducere betændelse i luftvejene.

Prøv en lakrids julekalender til jul

Lakridsjulekalenderen er en årlig tradition for mange mennesker. Det er en god måde at komme i julestemning på.

I år kan du prøve noget andet og lave din egen lakridsjulekalender. Du får brug for: kartonpapir eller enhver anden type papir, som du kan lide at bruge til kunsthåndværk, saks, limstift og slik.

Du kan få inspiration her hvis du vil finde en god lakrids julekalender.

Hvornår blev lakrids opfundet?

Lakrids er en plante, der er hjemmehørende i Mellemøsten og Centralasien. Det har været brugt til medicinske formål i mere end 2.000 år.

Lakrids blev først dyrket i Kina for omkring 2.500 år siden. Planten har også været brugt til medicinske formål i Kina i mere end 2.000 år.

Grækerne og romerne brugte lakrids til at smage deres vin. De mente også, at det havde medicinske egenskaber.

Hvem opfandt lakrids?

En af de første registreringer af lakrids kommer fra det antikke Grækenland. De kaldte det “lakrima”, hvilket betyder “søde tårer”, og de brugte det som medicin.

Lakrids blev introduceret til Europa i slutningen af 1400-tallet og blev populær i England i løbet af det 18. århundrede.

I 1847 blev lakrids introduceret til Amerika af Henry J. Heinz, der begyndte at sælge det som en slik i dåser med sit navn på.

Hvem opfandt lakrids? – En af de første optegnelser om lakrids kommer fra det antikke Grækenland. Som sagt kaldte det “lakrima”, hvilket betyder “søde tårer”, og de brugte det som medicin. Lakrids blev introduceret til Europa i slutningen af 1400-tallet og blev populær i England i løbet af det 18. århundrede. I 1847 blev lakrids introduceret til Amerika af Henry J. Heinz, der begyndte at sælge det som en slik i dåser med sit navn på.”

Kategorier:

Registreringsnummer 374 077 39